Adventi várakozás gyerekekkel

A Magyar Páneurópa Unió Egyesület Tapolcai Szervezetének ünnepi taggyűlése az Adventi várakozás, a karácsonyra készülődés jegyében zajlott.

paneuropa_24aaa

A Tamási Áron Művelődési Központban karácsonyi díszekkel, adventi koszorúval, kis karácsonyfával díszített asztalok, a tagok által készített finom sütemények fogadták a résztvevőket. Az elnök asszony ünnepi köszöntése után a Bárdos Lajos Általános Iskola 23 első osztályos (1.z) diákja adta elő karácsonyi műsorát. A gyerekek igazán fegyelmezetten, szívvel-lélekkel tolmácsolták a meghitt karácsonyi gondolatokat, furulyával kísérték szép énekhangjukat.

paneuropa_10aaa

Nagyon széles repertoárt mutattak be, igazi “profi” felkészítésüket Szijártóné Lovász Gabriella tanítónőnek köszönhetik. A gyerekek kérdéseinkre elárulták, hogy ők már bizony elküldték kívánságaikat a Jézuskának, és van, akinek nem csak egy, hanem több kívánsága is van, melyek „jó viselkedésük” esetén biztosan teljesülni is fognak. Ezt követően dr. Csernai Balázs atya köszöntette a szervezet tagjait. Beszélt az adventi időszakról, a lecsendesedés, az egymásra figyelés, a türelmesség, hitünk gyakorlásának fontosságáról, a páneurópai és az európai gondolkodás, hitvallás azonosságáról. Közös imádsággal emlékeztünk meg azokról a tagokról, akik már nem lehetnek köztünk. Emlékeztünk dr. Fehér Károlyné Györgyikére, aki sok-sok évig vezette a szervezetet. Az ünnepi hangolódást a tagok verseivel, énekeivel, közös énekléssel folytattuk. Köszönjük Takátsné Gizike, Jávoriné Pannika, Török Margaretta verseit és énekeit, Kuruczné Vera felajánlását, és minden tagunk egész évi munkáját. Mostani összejövetelünk a finom sütemények fogyasztása, a karácsonyi zene hallgatása közben, a „régi ünnepek” felidézésével kellemes, meghitt hangulatban telt. Ezúton is köszönjük a Tamási Áron Művelődési Központ vezetőjének és munkatársainak segítségét, a Tapolcai Média munkatársainak munkáját, Tapolca Város Önkormányzata és Dobó Zoltán polgármester támogatását. A következő gondolatokkal kívánunk a szer-vezet minden tagjának, támogatójának, minden kedves barátunknak, ismerősünknek, tapolcai és térségünkben lakóknak áldott, békés, meghitt karácsonyi ünnepet!

„Karácsony jön és bekopog csendesen, Varázsától megváltozunk hirtelen
S olvadhat az első hó, minden csupa sár, A szeretet most már a szívekben jár.”

A Magyar Páneurópa Unió Egyesület Tapolcai Szervezet tagjai nevében
                                              Molnár Erika elnök