A Zöld Kredenc “születése”

Csütörtökön nyitották meg Tapolcán a Petőfi utcában azt az új üzletet, ahol az egészséges táplálkozás áll a fókuszban.

Az ünnepélyes megnyitón Dobó Zoltán tapolcai polgármester kívánt sok sikert, hosszú tapolcai létet a vállalkozásnak, majd Ferenczi Krisztina köszöntötte a meghívott vendégeket, s mutatta be az új, Zöld Kredenc névre keresztelt kereskedelmi egységet.
Az üzletvezető elmondta, ismerőseik, barátaik kérésére döntöttek úgy hogy a budapesti Biosétány üzletünk egy “szeletét” elhozzák Tapolcára, és elérhetővé teszik termékeiket azok számára, akik valamilyen táplálékallergiában,  táplálékintoleranciában szenvednek, vagy csak egészségesebben szeretnének élni.
Mint megtudtuk, Budán a Mammut I. Bevásárlóközpont első emeletén Biosétány néven, közel 500 négyzetméteren nagyjából 10 ezer féle terméket kínálnak jórészt bio-, tehát ellenőrzött ökológiai gazdaságból. Az üzlet múltja tíz évre tekint vissza, azóta működik jelenlegi helyén. Magyarországon szinte egyedülálló módon hatalmas választékkal rendelkezik laktóz-, glutén- és húsmentes, valamint vegán– vagyis állati eredetű termékektől teljesen mentes – élelmiszerekből. Széles választékban találhatók meg a legkülönfélébb növényi italok, köztük a kesudióital, ami hazánkban elsőként a Biosétány polcain volt elérhető. Az üzlet kozmetikai része is speciális. Manapság egyre népszerűbbek a natúr kozmetikumok, amelyek kizárólag természetes összetevőkből állnak, vagyis semmiféle adalékanyagot nem tartalmaznak. Itt olyan különleges kozmetikumok is megtalálhatók, amelyeknek a natúr- és biominősítése mellett vegán minősítése is van, ami azt jelenti, hogy nemcsak állati összetevőktől mentesek, hanem hogy a terméket kísérleti állatokon sem tesztelték.


– Mivel a budapesti üzlet választéka hatalmas, az esetlegesen felmerülő igényeket is rövid határidővel tudjuk teljesíteni. Sok szeretettel várjuk kedves vásárlóinkat nyitási akciókkal Tapolcán, a Petőfi u 18 sz alatt található Zöld Kredencben – hangsúlyozta Ferenczi Krisztina.