A turizmus, mint lehetőség

A város idegenforgalmi lehetőségeiről esett szó az első alkalommal megrendezett turisztikai egyeztető fórumon.

Az összejövetelen számos témát érintettek a résztvevők, de a legfontosabb hír talán az, hogy a Tavasbarlangba érkezők a jegy meg-vásárlása után már nem az utcán való várakozással kénytelenek idejüket tölteni. A látogatóközpontba előre rögzített időpontban juthatnak be, az addig rendelkezésre álló időben sétálhatnak, étkezhetnek, fagyizhatnak, körül nézhetnek kicsit.
A fórumon Böröndy Tamás, a tapolcai Tourinform iroda vezetője bemutatta tevékenységüket, illetve néhány számszerű adattal is szolgált a vendégforgalom kapcsán. A prezentációból kiderült, hogy az elmúlt években folyamatosan emelkedett a Tapolcán megszálló vendégek száma.
Több más mellett elhangzott, hogy szükség lenne ön-álló turisztikai honlapra, hiszen ma egyre többen az interneten tájékozódnak úti-céljuk felől. Másrészt több parkolóhelyre, útbaigazító, információs táblára is szükség lenne. Mint megtudtuk, Lévai József alpolgármester sokat vár az új Tapolca logótól, ami a várost a távolabb élők számára is megkülönböztetheti Miskolc-Tapolcától. Az estébe nyúló fórumon szó esett még kedvezményrendszerről, köz-biztonságról, a kulturális örökség bemutatásáról.