A szorgalmas tanulás a siker záloga az idei tanévben is  

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményében hétfő reggel nyolc órakor, az iskola tornatermében indult a 2018-2019-es tanév a diákok számára. Idén 22 elsős kezdte meg tanulmányait a tanintézményben. A kicsiknek,  Baksa Júlia intézményvezető- helyettes emléklapokat adott át, külön is köszöntve őket. 

A bizonytalan, esőre hajló időjárás miatt az iskolavezetés úgy döntött, hogy az évnyitó ünnepséget idén védett környezetbe, konkrétan az iskola tornatermében tartják meg. A Batsányi tagintézmény közel két és félszáz tanulója, pedagógusai, szülők, az önkormányzatot, a városvezetést képviselő Lévai József alpolgármester és Dr. Komjátiné Nyakó Györgyi tagintézmény-vezető jelenlétében Baksa Júlia igazgatóhelyettes mondott évnyitó beszédet.

Szavai az iskola teljes tanulóifjúságához, a kis elsősökhöz és az idei végzős osztályhoz külön is szóltak. A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola igazgató helyettese a folyamatos, rendszeres tanulásra, minden nap egy kicsi plusz ismeret elsajátítására biztatta a gyerekeket, hiszen mint fogalmazott, valódi tudásra, hasznos ismeretekre szorgalmas munkával lehet szert tenni.

Az elsős kicsiknek azt mondta Baksa Júlia, hogy érezzék jól magukat az iskola falai között és sikeres iskolai éveket, szép tanulmányi eredményeket kívánt a jövőre vonatkozóan egy tanulságos, a korosztályhoz szóló, témába vágó tanmesével. Az idei végzősök számára különösen fontos a 2018-2019-es tanév, hiszen egy nagyon fontos döntés, a pályaválasztás előtt állnak, az elképzelt célok megvalósulása pedig nagyban függ idei tanulmányi eredményeiktől, vizsgasikereiktől is. A vizsgasikerekben szerencsére ez idáig nem volt hiány, a két tanítási nyelvű intézményében zajló program során, az iskola profiljának megfelelően számos tanuló tett sikeres nyelvvizsgát az elmúlt időszakban- hangzott el az évnyitón. /tl/