A szőlőhegyek és a hétvégi házak biztonságáért

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a  külterületeken található szőlőhegyek pincéit és a nyaralókat ellenőrizték 2018. szeptember 14-én.

Még javában tartanak a szüreti munkálatok, így többen tartózkodnak a szőlőkben és a hétvégi házakban, mint az év egyéb szakaszában. Jóval több az őrizetlenül hagyott érték is a földek mentén parkoló járművekben, a szüret idejére nyitva hagyott és felügyelet nélküli pincékben. A rendőrök prevenciós célzattal szólították meg a tulajdonosokat, hogy elkerüljék a nem kívánt jogsértéseket. Felhívták a figyelmet a besurranó tolvajok módszereire. Hangsúlyozták, ha kimennek a szőlőbe dolgozni, nyaralójuk vagy pincéjük ajtaját és az ablakait mindig zárják be.

Elmondták továbbá, hogy ne hagyjanak a parkoló gépjárművek utasterében táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t vagy egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, a gépjármű okmányait, de még a kesztyűtartóban sem! Üres táska, ruhanemű se maradjon az autóban szem előtt, hiszen az elkövetők a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat!