A szakmatanulást népszerűsítették

Az intézményben elsajátítható szakmák egy részét mutatta be és népszerűsítette interaktív formában a Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája a Tamási Áron művelődési Központban az elmúlt hét pénteken.

A Szakmák Éjszakája elnevezésű országos programsorozat tapolcai rendezvényének megnyitóján a Tapolca-Diszelben zajló szakképzést is magába foglaló képzési centrum intézményvezetője köszöntötte a pályaválasztás küszöbén álló diákokat. Szóvári Adél  elmondta, az esemény egyfajta kedvcsináló az iskola falai között elsajátítható több piacképes szakma elsajátításához.

A  Szakmák Éjszakája interaktív módon mutatja be a szakközépiskola és szakképző iskola rész-, és teljes szakképesítéseit- fogalmazott.  Dobó Zoltán polgármester megnyitva az eseményt, azt hangsúlyozta, hogy a most bemutatkozó szakiskolában tanulható szakmák a jövőben könnyű elhelyezkedést és remélhetőleg biztos megélhetési lehetőséget ígérnek a fiataloknak.

Megtudtuk, a Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolájában 1997 óta folyik szakképzés. A pék, cukrász, szakács, konyhai kisegítő, kertész, hegesztő, asztalos, virágkötő szakmák oktatása mellett, az önálló életre, a társadalomba való beilleszkedésre, vállalkozásra, munkába állásra is felkészítik növendékeket. /Töreky László/