A politikusfeleség szemszögéből

Vona- Szabó Kriszta, Idáig jutottunk című könyvét mutatta be a Tamási Áron Művelődési Központ emeleti előadótermében  az elmúlt hét pénteken. A közelmúltban megjelent kiadvány tapolcai bemutatójára Vona Gábor volt Jobbik pártelnök is elkísérte feleségét.    

Vona Gábor, Vona-Szabó Krisztina és Rig Lajos a tapolcai könyvbemutatón

A vendégeket Rig Lajos országgyűlési képviselő köszöntötte és kérdezte a könyv kapcsán. A jelenlévők betekintést kaphattak Vona Gábor, Vona-Szabó Kriszta  közös életének elmúlt húsz évébe, a politikai hadszintér és a magánélet korántsem áldásos találkozásába, felmerülő nagy dilemmáiba, természetesen  a politikusfeleség szemszögéből.

A közönség  sok magánéleti információ mellett, azt is  megtudhatta, hogy miként élte meg a karaktergyilkosság, lejáratás, megfigyelés eszköztárát is felvonultató  hazai politikai harc éveit, a Jobbikon belüli és kívüli történéseket a Vona család. A könyvbemutató alkalmat adott a közönség soraiban ülőknek, hogy kérdéseket tegyenek fel a házaspárnak, többen Vona Gábor véleményére, aktuális politikai állásfoglalására voltak kiváncsiak. A pártpolitizálástól visszavonult, jelenleg videoblogot működtető  politikus válaszában a mélyen megosztott magyar politikai és társadalmi életet, -ahogy fogalmazott-  a törzsi gondolkodás megjelenését hozta fel alapvető problémaként, amely szerinte,  Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc tevékenységéből, szembenállásából fakadt. – Amíg az emberek nem ismerik fel a megosztottság gyökereit, és nem lépnek ki belőle, addig így is marad minden- fogalmazott. – A politika most pontosan olyan, mint maga a társadalom, sem nem jobb, sem nem rosszabb annál. A társadalomnak kell megváltoznia a változások érdekében, és én hiszek benne, hogy képes  rá- mondta el véleményét Vona Gábor a tapolcai könyvbemutatón. /tl/