A második gyertya

A második gyertya is kigyúlt vasárnap a Fő téren, ahol folytatódott a hagyományos, Adventi várakozás programsorozat.

Az Adventi várakozás részeként, a második vasárnapon rendezték meg a népszerű forralt bor főzőversenyt tizenkét csapat részvételével. A zsűri értékelése szerint minden bor nagyon finomra sikerült, de ezek közül is a legjobb a Tapolcai Trappolóké lett. A második helyen a Tanúhegyek, a harmadikon a MÁV Zrt. együttese végzett.

Amíg készültek a forralt borok, addig a színpadon egymást váltották a fellépő csoportok. Először a Kazinczy Ferenc Tagintézmény tanulói mutattak be karácsonyi, újévi népszokásokat Szabó Csabával, majd az Életlehetőség Szociális Nappali Intézmény fiataljai adtak zenés műsort és a Szász Márton Általános Iskola értelmileg akadályozott tanulói is bemutatkoztak. Kihirdették az “Ünnepi díszbe öltözött” mozgalom eredményeit is, ahol Rompos Virágbolt érdemelte ki az első, a Városgazdálkodás ügyfél-szolgálati irodája a második, a Dégi virágbolt a harmadik helyezést. A folytatásban a Boglya Népzenei együttest láthatta, hallhatta a közönség és a Tördemic Néptáncegyüttes is színpadra lépett.

A hagyományos Mindenki karácsonya az idei évben december 16-ára esik, amit a Tamási Áron Művelődési Központ munkatársai szerveznek. Péntekenként továbbra is fanyűvő családi játékpark és „Vacogó kuckó” vár mindenkit, kézműves foglalkozással, szombatonként pedig zenés estekkel készülnek a szervezők, hogy még kellemesebbé tegyék forralt borozást, teázást a Fő téren. Az év végén, harmincadikán tartják a kolbásztöltő versenyt, amelyre december 19-ig jelezhetik részvételi szándékukat az ifjúsági és a felnőtt csapatok. A sokak által kedvelt Malom-tó úszásra idén is megérkezik Schirilla György, a „nemzet rozmárja”, valamint Deák Bárdos Mihály birkózó is elfogadta a tapolcai invitálást. A tó partjáról aztán a Fő térre helyeződik a hangsúly Szilveszter éjszakáján. Itt már este 7-től DJ Szasza szolgáltatja a zenét, éjfélkor pedig közös koccintásra vár mindenkit a város polgármestere.