A legjobbak az országban

Kihirdették a 2017. évi sakk Ifjúsági Pontrendszer összesítőjét, ahol a Tapolca VSE az első helyet szerezte meg az országos utánpótlás mezőnyben.

Istvándi Lajos szakosztályvezető elmondta, hatalmas elismerés és teljesítmény ez az eredmény. A korábbi harmadik, illetve második helyezések mellé most először sikerült az országban a legelső helyen végezniük 913 ponttal, mely a 610 egyéni, illetve a 303 megszerzett csapat pont összesítése. Tizenkilenc egyesületet előztek meg, nagy fölénnyel, olyanokat is, akiknek lényegesebb több forrás állt rendelkezésre.

Csoportkép a tavalyi ifjúsági csapat döntőről. /Fotó: TVSE Sakk szakosztály/

A legeredményesebb versenyzők, akik a legtöbb pontot hozták, Gaál Zsóka világbajnoki ezüst, illetve csapat bronzérmével, és korosztályos magas élőpontjaival, továbbá Juhász Judit többszörös országos bajnoki címével, valamint Érseki Tamara szintén országos első helyezéseivel. A legjobb eredmények a balatonlellei egyéni OB-n, a hajdúböszörményi egyéni és csapat rapid országos bajnokságon, a nagykanizsai kupán, illetve, a miskolci Diákolimpián születtek. Utóbbin a Bodó Bence, Horváth Barnabás, Kötéljártó Áron, Tóth Csongor alkotta csapat aranyérméért nem járt pont, de kiváló teljesítmény volt a fiúktól. Az egyesület többi tagja, azaz Ács Márton, Árvai Eszter, Bakos Balázs, Bodó Boglárka, Buzás Bertalan, Horváth Barnabás, Kasnya Péter, Margl Roland, Németh Áron, Szőke Kristóf, Szűcs Vivien, Tóth Barnabás és Tóth Csongor is hozzájárult remek egyéni eredményeivel a győzelemhez. Értékes csapatpontokat a hajdúböszörményi megmérettetésen a felső tagozatosok között a Buzás, Érseki Áron, Gaál, Juhász együttes aranyérme, a középiskolások között az Ács, Buzás, Érseki T., Szabó B. csapat ezüstérme, és az alsósok között a Horváth, Kasnya, Szűcs Vivien, Tóth B. együttes bronzérme hozott. Az ifi csapatbajnokságon gyermekek között a Bodó Boglárka, Gaál, Horvát, Kasnya, Kötéljártó és Tóth B. második, valamint az Ács, Bakos, Buzás, Érseki, Juhász, Margl nyolcadik helyezése volt kiemelkedő. Mindemellett rengeteg pontot kaptak a balatonlellei megmérettetésen a sok versenyzőért, valamint az ifjúsági csapatbajnokságban indult négy TVSE csapatért is.

Felkészítőik Bodó Bence, Bodó Norbert, Gyarmati János, Heiligermann Gábor, Istvándi Lajos, Kosztolánczi Gyula, és Paréj József.
/Májer Edit/