A labdarúgásé a főszerep

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Nemzetközi, Egyesített Teremlabdarúgó Tornája a mai délutánon kezdődött meg a Csermák József Rendezvénycsarnokban. Az MSOSZ , illetve szervezőpartnere,  a Veszprémi SZC Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája fő célja, hogy versenylehetőséget biztosítsanak az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak, ezen kívül pedig népszerűsítsék a Speciális Olimpia mozgalmat és a labdarúgást.

Az idei tornán 29 csapat méri össze erejét, melyek között nemcsak magyar, hanem cseh és szlovák játékosok is vannak. A megjelenteket Marton Gergő, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség labdarúgó szakágvezetője köszöntötte, majd átadta a mikrofont Szabó Bélának, az SO Társelnökének, aki labdarúgóként is erősíti a rendezvényt. A megnyitón közreműködtek a Tapolcai Mazsorett és Zászlóforgató Csoport táncosai, valamint műsorral készültek a darvastói Foglalkoztató Intézet fiataljai is.

img_9517

A tornát Rig Lajos Országgyűlési képviselő nyitotta meg.

img_9549

A divíziós mérkőzések megkezdése előtt sor került a FIFA Football for Hope kezdeményezés keretein belül ajándékmezek kiosztására is.

A három napos teremlabdarúgó torna vasárnap, a 12:30-kor kezdődő ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul.

img_9560