A harmadik út lehetősége

Minden körzetben indít képviselő-jelöltet Tapolcán az őszi önkormányzati választáson a Mi Hazánk Mozgalom most megalakult helyi szervezete – derült ki a párt vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Tamási Áron Művelődési Központban ekkor tartották az önálló tapolcai szervezetalapító taggyűlést is, amelyen részt vett Árgyelán János pártigazgató és Novák Előd alelnök. Őket, a megjelent tagságot és a szimpatizánsokat Eszli István, a Sümeg-Tapolca közös szervezeti elnöke köszöntötte. Az ülés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eddigi közös (Sümeg és Tapolca) szervezet ezúttal kettéválik, de a szoros együttműködés természetesen a jövőben prioritás marad. Novák Előd úgy fogalmazott, hogy nagyon sok a probléma szerte az országban, amelyek feltárása főként rájuk, a Mi Hazánk Mozgalom tagságára vár. Ezért tartják különösen fontosnak azt, hogy minél több településen kerüljenek be az önkormányzati testületekbe, hogy felléphessenek a korrupció és más törvénybe ütköző cselekedetek ellen. Hozzátette, az EP-választást sikernek értékelték, hiszen a 3,3 százalékos eredmény egy kilenc hónapos pártnál több, mint biztató. Első lépésben megcélozható az 5 százalékos parlamenti küszöb, illetve az önkormányzati választáson egy jó szereplés. Azokat szólítják meg elsősorban, akik csalódtak az orbáni és a gyurcsányi politikában, azonban semmiféle elvtelen alkut nem kötnek senkivel. Árgyelán János is a harmadik út lehetőségét vázolta, kiemelve azt, hogy ma a magyar embereknek szüksége van egy valódi, jobboldali, nemzeti keresztény pártra.

A folytatásban, már a szervezetalapító taggyűlésen, megválasztották a tapolcai szervezet elnökét is, Izsó Krisztián személyében. Az októberi választáson induló képviselő-jelöltek névsorát a jövő héten hozzák nyilvánosságra.