A bűnmegelőzés hete Pápán és Badacsonytomajon

A rendőrök prevenciós előadásokat tartottak iskolásoknak és nyugdíjasoknak.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot a Kormány 2011. április 12-én alakította meg, ezt a napot idén először a bűnmegelőzés napjaként ünnepeljük. Veszprém megyében  a rendőrök ehhez kapcsolódóan 2019. április 8-14. között prevenciós rendezvényekkel bűnmegelőzési hetet tartottak. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai felkeresték az illetékességi területükön működő oktatási intézményeket, valamint a nyugdíjas klubokat.

A rendőrök a diákokkal a biztonságról és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről beszélgettek. Az előadók hangsúlyozták, hogy idegenekben (még ha kedvesek is) ne bízzanak meg, és soha ne menjenek velük sehová, még útbaigazítás céljából sem. Az időseknek tartott előadásokban alkalmával pedig azt emelték ki, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még akkor is zárják be, ha otthon tartózkodnak vagy a kertben tevékenykednek, továbbá kitértek a házaló árusoktól vásárolt termékek veszélyeire is, hiszen az ily módon eladni kívánt áruk gyakorta rossz minőségűek vagy felárazottak és garancia sem jár hozzájuk.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai pedig 2019. április 12-én Badacsonytomajon tartottak prevenciós tanácsadó napot a lakosságnak. Ennek keretében felhívták a figyelmet a leggyakoribb közterületen elkövetett jogsértésekre és azok megelőzési módszereire.