A biztonság legyen folyamatos

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen látnak el járőrszolgálatot a nyaralók, szőlőhegyek és pincék környékén.

A nyár végén a nyaralók, majd szeptember végétől a szőlőhegyek és a pincék is elnéptelenednek, a tulajdonosok sok esetben csak jövő tavasszal látogatják újra. Ezek a körülmények mind megnövelhetik a betörések kockázatát.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a jogsértések megelőzésére az idegenforgalmi szezon után is, így 2019 őszén prevenciós járőrszolgálat keretében keresik fel a nyaraló, szőlő- és pincetulajdonosokat, hogy személyesen lássák el őket tanácsokkal ingatlanjaik és értékeik védelme érdekében.

Kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsokat:

1. Ellenőrizzék az ingatlan körüli kerítést és tartsák jó állapotban, a kaput mindig zárják kulcsra! Vigyék el az udvarról, a teraszról az értékeket, lehetőség szerint az ingatlanokban se maradjon nagyobb érték (műszaki cikk, szerszám, gép, stb.)!

2. Az udvaron lévő bokrok, fák, sövények gondos visszavágásával áttekinthető marad a telek, így a járőrök, polgárőrök is megfelelően átláthatnak a területen az ellenőrzések alkalmával.

3. Gondoskodjanak arról, hogy az ingatlan nyílászárói legyenek szintén jó állapotban, azokat zárják is be! Használjanak jó minőségű zárakat, rácsokat, egyéb vagyonvédelmi eszközöket! Kisebb költségvetésből is kialakítható egy megfelelő védelmet nyújtó biztonsági rendszer, amely távol tartja az illetékteleneket (kamera, mozgásérzékelő, riasztó).

4. Telefonos elérhetőségét adja át egy megbízható személynek (pl. körzeti megbízott, polgárőr), hogy rendkívüli eseménykor a hatóságok azonnal tudják értesíteni!

5. Keresse fel a településen folyamatosan ott élőket, akiket megkérhet arra, hogy időnként tekintsenek rá a nyaralójára, pincéjére! Tartson kapcsolatot a helyi rendőrökkel (körzeti megbízott), a polgárőrséggel!