A békéért futottak

Tapolca is csatlakozott a Békefutáshoz, nemzetközi váltófutáshoz. Helyi általános iskolások és a Tapolcai Trappolók képviselték a várost.

A Tapolcai Trappolók (zöldben) és a helyi általános iskolások kísérik a nemzetközi futócsapatot és a békét jelképező fáklyát. /Fotó: Peace Run/

A több évtizedes múltra visszatekintő Sri Chinmoy Egység- Otthon Békefutás a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. Hazánk az idén huszadik alkalommal kapcsolódott be az európai országokat összekötő váltószakaszba. A Peace Run olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat, és kedve szerint teheti meg a táv tetszőleges részét. Egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra a békét jelképező fáklyát. Idén is, világszerte több tízezer ember csatlakozik be öt kontinens száz országában.

A trappolók a Sümeg- Tapolca szakaszon csatlakoztak a békefutáshoz. /Fotó: Peace Run/

Az alapító, Sri Chinmoy a megmozdulást a szeretet, a béke és egység jegyében indította el 1987-ben. A szervezők az óta is alapelveit követik, mely kihangsúlyozza, hogy a futás anyagi és politikai érdekektől mentes rendezvény, szervezése és megvalósítása az önkéntesség jegyében zajlik.

A futás a béke, a szeretet és az egység jegyében indult útjára. /Fotó: Peace Run/

A futó csapat április 27-én, Bucsunál lépett be Magyarországra, majd a Sárvár, Celldömölk, Sümeg, Tapolca, Badacsonytomaj, Keszthely, Zalaegerszeg, Csesztreg útvonalon, 268 kilométert, hat nap alatt teljesítve, Rédicsen hagyta el hazánkat.  A Tapolcai Trappolók, név szerint Domán Fruzsina, Réffi Tünde, Domán Gábor, Nagy Miklós, Kustos István, Sebestyén Ferenc, Mozsdényi Gábor és Földesi József kísérték Sümegről „hazáig” a futást, a Malom- tó partjáig, ahol Lévai József alpolgármester fogadta és köszöntötte a résztvevőket.
/Májer Edit/

Lévai József alpolgármester köszöntötte a Malom-tó partján a futókat. /Fotó: Peace Run/

A helyi iskolások a békét jelképező fáklyával. /Fotó: Peace Run/