A Barackvirág ovisai “maratoni” túrán

Diszelbe tekertek ki szüleikkel a Barackvirág óvoda apróságai csütörtökön késő délután. Volt aki már két keréken, mások még a három kerék stabilitásában bízva tették meg a nem éppen kicsi, számukra majdhogynem maratoni távot.

(Kattintás a képekre a nagyításhoz)

barackvirágbicikli

Az ovisok nem először részesülnek ilyen sportos közösségi élményben, néhány éve már sikerült megrendezni egy hasonló biciklitúrát- tudtuk meg Gáspár Györgyné óvodai tagintézmény vezetőtől. A kellemes, napsütéses időjárás most alaposan besegített, közel száznyolcvan résztvevő, gyermek, szülő, kísérő tekerte le a nagyjából négy-öt kilométernyi távot, a Köztársaság- tértől, Diszel városrész közösségi házáig 17 és 18 óra között.

barackvirágbicikli 10

barackvirágbicikli 11

A közeli falukemencénél, a parkban csipkebogyós-citromos frissítővel, finom pogácsával vártak mindenkit a lelkes szervezők. Fél órányi pihenés, játék, majd a hazaút következett. A tapolcai rendőrkapitányság részéről Molnár András rendőrszázados a csoport élén, egy rendőrségi kerékpár nyergében ügyelt az ovis családi kerékpártúra biztonságára.

barackvirágbicikli4

Az ovizsaru szerepében kerékpározó rendőrtiszt lapunknak elmondta, a mozgásra különösen, de a közlekedési kultúra minél korábbi elsajátítására is nagy szüksége van a gyerekeknek. Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények élményszerűvé teszik mindkettőt.

barackvirágbicikli 9