A kilencvenedik születésnap

Szijártó János – A kilencven esztendős Vörös Józsefnét köszöntötte születésnapján Rig Lajos tapolcai alpolgármester és Kozma Henrik önkormányzati képviselő.

90eves

Az ünnepelt lapunk kérdésére elmondta, hogy Salföldön született, ott végezte az elemi iskolát is. 1956-ban került Ábrahámhegyre. Gazdálkodtak saját földjükön, de napszámba is eljárt dolgozni, ha úgy adódott. Tapolcán 15 éve él, mivel egyedül nem boldogult már. Férje korábban 1990-ban hunyt el. Egyik lánya Balatonrendesen él, a másik lánya és a fia Tapolcán. A három gyermeken kívül hat unokája, és tíz dédunokája van. A kilencvenedik születésnapra harmincan jöttek össze.

90eves2                                                                                                       Fotók: Szijártó János
Ehhez kapcsolódva kifejtette, hogy mindig szeretetben éltek, ma is ez tartja egyben a családot. Azt is megtudtuk, hogy férje a második világháborút is megjárta, a Donnál is harcolt, ezredéből mindössze heten maradtak életben. Hadifogságba esett, ahonnan négy év múlva érkezett haza, huszonévesen, de már ősz hajjal. Utána 1990-ig éltek boldog házasságban.