50 éve érettségiztek Tapolcán, most találkoztak

Az 1968-ban Tapolcán érettségizettek találkoztak a közelmúltban. A régi templomdombi Batsányi Gimnázium egyik utolsó évfolyamának A és C osztályai jöttek össze egykori iskolájuknál.

A résztvevők az épületbe is benézhettek, s közösen idézhették fel a régi éveket. A találkozó megszervezését Lájerné Tóth Éva és Szeitlné Csuba Anna vállalták. Tőlük tudtuk meg, hogy az évfolyamba 4 osztály járt. Érdekesség, hogy a kötelező orosz nyelv mellett franciát, németet és latint is tanultak.
Tanáraik közül már senki nem él. Igazgatóik Németh Árpád, dr. Krichner Ödönné, és Navracsics Tibor voltak. Lájerné Tóth Éva külön említést tett a nagy tanáregyéniségekről, többek között Széles Jenőről (latin), Varga Antalról (földrajz), Saller Gézáról (német), Újvári Vilmosról (kémia), Nagy Józsefről (matek), Szabadváry Miklósról (fizika) és Horváth Józsefről (magyar- történelem), aki a C osztály osztályfőnöke is volt. – Mi nagyon sokat köszönhettünk tanárainknak, az osztályból többen mentek egyetemre, főiskolára. A legváltozatosabb foglalkozásokat képviseltük. Orvosok, mérnökök, tanárok, óvónők, ápolónők, műtősnők, szociális ágazatban dolgozók, kereskedelmi tevékenységet végzők voltak az évfolyamtársaink, de ma már mindenki nyugdíjas – tette hozzá.
Az egykori diákok megemlékeztek az elhunyt tanárokról, köztük az A osztály osztályfőnökéről, Puskás Istvánról, és természetesen az eltávozott osztálytársakról. A találkozó a Varjú fogadóban folytatódott.
Az A osztály tagjai azt is megbeszélték, hogy szeptemberben újra találkoznak az Oxfordi Egyetem Kutatóintézetből hazatérő dr. Somogyi József diáktársuk tiszteletére.