Széles összefogással tisztult meg a város temetője

Mintegy félszáz önkéntes gyűjtötte a hulladékot a város régi köztemetőjében,  önkormányzati szervezésben, az országos TeSzedd akcióhoz csatlakozva. Szombaton féltucatnyi helyi civil szervezet és sportszakosztály, továbbá önkormányzati képviselők, munkatársak dolgoztak  közösen környezetünk tisztaságáért. 

A TeSzedd országos akcíó résztvevői néhány óra alatt megtisztították a város régi köztemetőjét

Ezúttal a Városszépítő Egyesület és a Nőklub legaktívabb tagjai, a Tanúhegyek Egyesülete, a térség nyugdíjasait tömörítő egyesület, a Tapolcai Városi Sportegyesület Thai Box szakosztályának fiataljai és az Egységben Tapolcáért Egyesület tagjai jelentek meg a szombat kilenc órakor az ótemető bejáratánál, vállalva, hogy együttműködésben a város önkormányzatával, hulladékmentesítik a helyszínt.

Eligazítás a munka előtt. Dobó Zoltán köszönti a résztvevőket

A szükséges instrukciókkal Dobó Zoltán polgármester látta el a megjelenteket, de azt is kérte mindenkitől, hogy a kegyeleti szempontokat is vegyék figyelembe a munka során. A megfelelő szerszámok, védőfelszerelések, a TeSzedd feliratú hulladékgyűjtő zsákok kiosztása után, az önkéntesek nekiláttak a munkának, és néhány óra alatt hulladékmentessé varázsolta a város több hektáron elterülő temetőjét. Reggeliről, szendvicsekről, italról a város közétkeztetésért felelős cégének munkatársai gondoskodtak a helyszínen.

A műanyag zsákok végül  papír, drót növényi maradványokkal, gazdátlan, elöregedett kegyeleti eszközökkel, törött mécsestartókkal , elszáradt csokrokkal, koszorúkkal, gyertyamaradványokkal teltek meg, több száz kilónyi hulladék gyűlt össze aránylag rövid idő alatt. A szemét elszállítását a hétfői TeSzedd regisztrációt követően,  az NHSZ szakemberei végezték. Információink szerint,  Tapolcán aznap a TeSzedd országos akcióhoz csatlakozva,  a város kutyás sport szakosztálya is aktivizálta magát. Ők a Szabadidő Centrumtól indulva, a Városi Strand környékét és utcáját, továbbá a Dobó lakótelep garázsok utáni területét szabadították meg a hulladéktól. /tl/