A jövő pékjei, cukrászai vizsgák és nagy döntések előtt

Szalagavató ünnepséget tartott a Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája a Tamási Áron Művelődési Központban pénteken. A Diszel városrészben működő iskola, cukrász, pék, sütőipari és gyorspékségi munkás, illetve a Tanképzési Híd 2. osztály végzőseinek ünneplőire került fel a idén a szalag.

Szóvári Adél: “Komoly,  felelőségteljes döntés előtt álltok”

A ceremónia a városi művelődési intézmény színháztermének színpadán zajlott. Az eseményen részt vett Stiglic Edit a Veszprémi Szakképzési Centrum szekképzési referens  munkatársa és Bakos György Tapolca-Diszel önkormányzati képviselője is.   Szóvári Adél igazgató ünnepi beszédében a végzősökre váró feladatokról és az intézményben eltöltött tanulmányi évek jelentőségéről beszélt, szavai elsősorban az idén vizsgázó tanulókhoz szóltak. – Néhány nap múlva el kell döntenetek, hogy továbbtanultok, vagy a sikeres vizsgák után elhelyezkedtek a munka világában. Komoly felelőségteljes döntés előtt álltok tehát, amely a következő időszakban meghatározza életetek alakulását. Az elmúlt két-három év gyorsan eltelt, de nem volt hiábavaló! Mi, az iskola dolgozói igyekeztünk olyan embereket nevelni belőletek, akik számára a tudás, a tisztesség, a munka, a becsület igazi érték. A szigor mögött ezek az értékek és az őszinte segíteni akarás álltak- fogalmazott a tanintézmény vezetője, aki a következő néhány hónap hasznos eltöltésére, kitartó munkára, az elméleti és gyakorlati szakmai tudás további csiszolására kérte a vizsgák előtt álló tanulókat. Idén három osztály tanulói vizsgáznak, illetve búcsúznak az intézménytől.

A szalagokat elsőként Szóvári Adél igazgató tűzte fel az osztályfőnököknek, majd Dr. Májerné Tobak Edit, Busa Andrásné és Vizeli Beáta, a 2/10/b sütőipari és gyorspékségi munkás, illetve 3/11 pék és cukrász tanulók, továbbá a Tanképzési Híd 2. osztály osztályfőnökei a diákok ünneplőire.

Az esemény hátralévő részében kulturális műsorral és az elmúlt évek legszebb pilanatait felidéző kisfilmmel emlékeztek a Gönzyben töltött évekre a végzősök. A szalagavató ünnepség a tanulók báli táncával,  illetve fogadással folytatódott a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában. /tl/