Rostlapon sült békacomb és rák Zsófitól

Saját recept alapján készített mediterrán ételkompozíciókkal népszerűsítette a város piacát és a piaci halsütödét Szarka Zsófi pénteken délelőtt.

A felvidéki lány, aki a Tapolcai Városi Televízió főzőműsorának is állandó háziasszonya, ezúttal különleges mediterrán ízekkel ismertette meg a piac látogatóit.

Látványkonyhájában a békacomb és a tengeri rák volt a fő nyersanyag, amelyet rostlapon sütött meg, majd  friss salátákkal és rafinált szószokkal megspékelve kínált. A magyar gasztronómiától jelentősen eltérő, könnyű ételköltemény sem riasztotta el a vendégeket, sokan megkóstolták a különleges csemegéket.

– Már előző nap bepácoltuk a békacombokat, nagyon finom, csirkére emlékeztető ízű étel, citrommal, chilivel, sok salátával igazán finom- mondta el lapunknak Szarka Zsófi, aki Buzás Lajos nemrégiben nyílt, népszerű halsütödéjének támogatásával, a város piacán megvásárolható nyersanyagokból állította össze ételeit.

Róth László piacfelügyelő kérdésünkre elmondta, a cég stratégiájának része, hogy minden hónapban valamilyen formában népszerűsítik vásárteret, az itt elérhető helyi árukat, piaci kerekedőket. /Töreky László/