Dixieland diákoknak

Két remekbe szabott, lendületes, szórakoztató koncertet adott diákoknak a Happy Dixieland Band – Hévíz zenekar hétfőn.

Előbb a Bárdos Lajos Általános Iskola Intézményegységében, majd a Batsányi János Gimnáziumban lépett fel a csapat, kifejezetten gyerekek számára összeállított repertoárral, programmal, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jöhetett létre.


A diákok azon túl, hogy mindkét helyszínen kifejezetten jól szórakoztak, meg-ismerkedhettek a jazz zene gyökereivel, kialakulásával, a dixieland és a swing aranykorával. Az ifjú közönség, a zenei mellett vizuális élményekkel is gazdagodott, egyrészt a Happy Dixieland Band korhű öltözékének, arculatának, másrészt a zene-számok között hallható, látható prezentációnak köszönhetően. Az együttes vezetője, Babos Lajos zenetörténeti sétára invitálta a lelkes hallgatóságot, amelynek során megidézték a műfaj egyik legnagyobb alakja, Louis Armstrong szellemét is.

A zenekar a magyar könnyűzenei örökség ápolását is feladatának tekinti, így repertoárjukban helyet kap a nosztalgia, magyar nyelvű örökzöld dallamokkal, régi filmslágerekkel. A dixei-formációt kiváló zenepedagógusok alkotják: Babos Lajos (klarinét), Szerdahelyi Károly (bendzsó, ének), Lakossy Tamás (trombita), Piller Balázs (zongora), Schmidt János (nagybőgő, ének), Tóth Péter (dob), Var-ga Endre (szaxofon, fuvola). Ők egyénenként és csapatban is garanciát nyújtanak ahhoz, hogy a felhőtlen szórakozást biztosító, ugyanakkor ismeretekben gazdag előadás utat találjon a gyerekek felé. Ez most Tapolcán a Bárdos iskolában és a Batsányi gimnáziumban is meg-történt, a koncertek vastapssal, és hatalmas ovációval zárultak.

Képgaléria ITT

A Tapolcai Városi TV beszámolója itt: