Háromnapos vásár

Tapolcán van hagyománya a kereskedelmi kiállításnak, vásárnak.  A Tapolca Expo, mint ilyen, tíz éven át biztosított remek bemutatkozási lehetősé-get a város minden kis- és középvállalkozása számára. Ezt a hagyományt éleszti újra idén a Tapolca Kft. március 31. és április 2. között.

Az esemény “gazdája” szervezési oldalról a Böröndy Tamás vezette Tourinform Iroda, míg a szervezői feladatok összehangolásával, a lebonyolítással Slang Henriettát bízta meg az ügyvezetés. Érdeklődésünkre Böröndy Tamás elmondta, hogy az idei Tapolca Expo némileg más koncepció alapján épül fel, mint a korábbiak.
– Próbáltunk a helyi kistermelőkre, iparművészekre koncentrálni, s ezáltal sikerült közel hatvan kiállítót a rendezvényre csábítani. Slang Henrietta szintén a helyi termelők, borászok meg-jelenését emelte ki. – Már az elrendezés, a látvány piaci, vásári jelleget kölcsönöz az eseménynek. A Csermák József Rendezvénycsarnok küzdőterén a standokat U-alakban alakítjuk ki, közép-re egy színpadot helyezünk el, a hozzá kapcsolt produkciókkal, látványosságokkal. Természetesen elsősorban tapolcai és környékbeli látogatókra számítunk, de a kis-sé tágabb régióból, Keszthelyről és térségéből, illetve a megye más részeiről is várjuk a vendégeket.
Böröndy Tamás hozzáfűzte, hogy a húsvét közelsége a termékkínálatban és a programokban is érezhető, érzékelhető lesz. A húsvétra hangolódást segíti a katolikus óvoda, és lesz egy gyermek-kuckó is. De nem csupán a gyerekek, hanem az egész család számára biztosított a kellemes kikapcsolódás lehetősége.
A Tapolca Expo ideje alatt a szervezők szeretnének be-pillantást nyújtani az elfelejtett ételekbe, többek között a Szent György-hegy palacsinta, az Elfelejtett Tapolcai palacsintával töltött rétes, a Tapolcai borítós és a Tapolcai sütőtök krémleves is megjelenik a vásáron. Ezeket a böjti időszakra való tekintettel vegetáriánus változatban készíti el a Tapolca TV-ből jól ismert Szarka Zsófi gasztroblogger. Őt Szőke András segíti a munkában.
További érdekesség, hogy a kiállításon bemutatott elektromos autókat előzetes regisztráció útján ki is lehet próbálni.
Pénteken 14 órakor nyitja meg kapuit a vásár, az ünnepélyes megnyitó 15.30-kor, a zárás 18 órakor lesz. Szombaton tíz órától várják az érdeklődőket, szintén 18 óráig, míg vasárnap 10 és 17 óra között. Szombaton 10 és 13 órakor a Helikon Rádió Roadshow-val jelentkezik. A rendezvényre való belépés 14 éves kor alatt ingyenes, a diákoknak diákigazolvány bemutatása mellett 300 forintba, felnőtteknek 500 forintba kerül az egy napra szóló jegy.